Sådan kan du overleve indespærret i et frostlager

28 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan kan du overleve indespærret i et frostlager

Heldigvis er det kun på film, hvor man ser den slags frostlagre hos slagtere eller lignende, hvor man åbenbart kan vade derinde og opleve, at den store dør smækker bag en, hvor der så er hermetisk lukket og ingen mulighed for at se ud eller sende lyde ud.

Ej heller kan man umiddelbart komme i kontakt med andre mennesker via et samtaleanlæg, og ens mobiltelefon, som de fleste har på sig, har åbenbart ikke noget signal, fordi dette frostkammer meget ubelejligt er af beton.

Sådan er det på film, men skulle man alligevel være så uheldig at ende i et frostrum, hvor man ikke kan komme ud med det samme eller regulere temperaturen og må vente på, at der kommer nogle andre og lukker en ud, så er her nogle tips til at holde ud i længere tid.

Derfor siger vi i dette eksempel, at du er kommet til at ende inde i et frostlager i Nordjylland, som du ikke kan komme ud af, og hvor du ikke har nogle aftaler lige kort efter, så du er vis på, at redningen kommer om få minutter, hvorfor du måske er nødt til at vente flere timer på at blive fundet.

For de fleste mobiltelefoner har dog GPS-muligheder for at blive sporet, så selv hvis maskinen ikke virker inde i kammeret, så kan man se, hvor du sidst var, og hvis du ikke er blevet set i et døgn eller to, så begynder man at lede efter dig – men inden da er der da garanteret nogle, der er kommet forbi lageret i mellemtiden.

Gode tips er i denne forbindelse at gøre sig kompakt fx ved at folde sig sammen på gulvet for at holde på varmen; lad være med at bevæge dig for meget, da du på den måde bruger energi, og sørg for at fordele ro i kroppen, for panik sætter bare hjertet til at banke hurtigere og du tænker irrationelt.

Og så er redningen nok på!

Flere Nyheder