Kan du heller ikke vente på, at opsparingen vokser? Så tag et forbrugslån

11 maj 2021 Mathias Nielsen

Nogle af os er mere tålmodige end andre. Men fælles for rigtig mange af os er, at vi synes det er supertræls at skulle gå og vente på, at vi får sparet op til de ting, vi går og drømmer om. Afhængigt af, hvad det er du vil købe, kan det tage mange måneder og måske endda år, før du får mulighed for at realisere din drøm til gengæld for dine hårdt opsparede penge.

Når man skal spare op over så lang en periode, er det nemt at miste motivationen, og man kan risikere at ende med at købe mange andre småting for at kompensere for det lange seje træk man skal igennem for, for alvor at få sparet op. Men det skal du helst undgå, hvis du vil hurtigt i mål.

Der er dog en anden udvej for dig, der skal have samlet flere penge sammen end, hvad du kan skrabe sammen på en måned. Tag et forbrugslån. Neden for gennemgår vi lidt om, hvad forbrugslån er, sådan at du kan træffe en informeret beslutning om, hvorvidt forbrugslån er noget for dig.

Lidt info om forbrugslån

Som navnet antyder, så er et forbrugslån et lån du tager hos banken, som er tiltænkt noget, der falder i kategorien “forbrug”. Forbrug kan være mange forskellige ting, men den væsentligste pointe er nok at forbrug er når man bruger pengene på noget, som ikke forventes at holde værdien eller skabe afkast på længere sigt (som man jo for eksempel ofte forventer i forbindelse med boligkøb). Der er derimod tale om ting, som du har brug for nu og her og som du ikke kan vente på at spare op til. 

Netop fordi forbrugslån kan bruges på lidt af hvert, så skal man som udgangspunkt betale højere renter på et sådant lån end for eksempel på et boliglån. Du kan læse mere om forbrugslån her.

Flere Nyheder