grib ikke fat i en ejendomshandel for hurtigt!

02 december 2019 Anders Lundtang Hansen
grib ikke fat i en ejendomshandel for hurtigt!

Du kender uden tvivl det gode udtryk med, at man skal være tilfreds med den ene fugl i hånden og ikke gå efter de ti på taget.

Man kan se dem lokkende, men de er ikke sikrede på samme måde, som den i hånden er; og mens du måske jagter efter de ti på taget, så stikker de af, eller du får kun fat i én enkelt fugl mere, som viste sig at have pyntet sig med lånte fjer – mens den, du havde i hånden, nu er stukket af.

Måske lag det eftragtede i de ti fugle også i, at en fortælling om dem var sket via en anden historie om, denne gang fra H.C. Andersen om, at en fjer blev til fem høns, men hvor det hele her bare er skruet i vejret om guld og grønne skove!

Hvilket viste sig ikke at være sandt – tværtimod.

Det er for resten også den slags, som pyramidespil opstår ud fra: en garanti om noget stort, der kommer, hvis man bare lige…

Man siger endvidere, at man ikke skal lægge alle ens æg i samme kurv, og det er måske meget godt, hvis man nu skulle tabe kurven.

Bed hellere andre om at tage nogle æg eller flyt kun nogle ad gangen; selvom det tager godt med tid, så er man bedre sikret på den måde.

Pludselig er vi ude i mange ordsprog og fortællinger om, at man skal satse på det sikre og ikke alt det, som man bliver lovet uden en garant.

Pointen er, at det samme skal du forholde dig til, hvis du pludselig bliver opsøgt med lovning på en god ejendomshandel, hvor du bare skal slå til lige nu og her!

Slå koldt vand i blodet og undersøg sagen nærmere: hvis vedkommende er så forhipt på at sælge dig en ejendom, så kan man også vente med underskriften.

Flere Nyheder