Få hjælp til opfriskning af boligen hos din lokale maler i Glostrup

03 februar 2021 Astrid Pedersen

Når vægge og lofter samt indvendigt træværk i en bolig ikke er blevet malet i mange år vil forfaldet begynde at blive tydeligt. Du lægger måske ikke mærke til det fordi det indtræder gradvis. Men på et tidspunkt vil du kunne se hvordan loftet er gulnet i hjørnerne som følge af partikler fra røg og luft forurening som har indlejret sig i overfladen.

Du vil kunne iagttage at malingen på væggene ikke længere har samme smukke kulør som lige da boligen stod frisk og nymalet. Solens stråler vil blege pigmenteret maling og falme hvid maling til en grim gul nuance.

Dette vil du tydeligt kunne se hvis du fjerner billeder eller hylder som har hængt på væggen i mange år. Inden under disse væghængte genstande vil malingen have været beskyttet mod sol lys og støv, og vil fremstå pæn og ensartet ganske som da boligen seneste blev malet. Men uden om vil malingen være præget af slitage. Og så er det på tide med et nyt stykke malerarbejde.

Kan jeg selv male væggene i min bolig?

Måske tænker du at du da hurtigt kan smøre et par spande maling ud over væggene og så vil de atter være flotte og skinnende. Men desværre er et stykke vel udført malerarbejde ikke gjort med dét. I hvert fald ikke hvis resultatet skal kunne holde sig smukt i mange år.

Hvis du maler direkte oven på den gamle maling vil du risikere at den nye maling efter kort tid begynder at skalle af. Dette skyldes at malingen ikke vil kunne binde til overfladen hvis denne ikke er renset for fedt og støv. Skal malerarbejdet gøres ordentligt kræver det således pænt meget forberedelse. Og så kan det bedre betale sig at overlade det til en professionel maler.

Du kan finde en dygtig maler i dit lokal område gennem Malerkanonen – læs mere på Malerkanonen.dk.

Flere Nyheder