Få hjælp til forebyggelse af tandsygdomme hos din lokale tandlæge

19 maj 2021 Astrid Pedersen

En af grundene til at dit årlige eller halv årlige tandlægebesøg er så vigtigt, er den forebyggende effekt. Når du sætter dig i tandlæge stolen og gaber op en til to gange om året giver du nemlig tandlægen en enestående chance for at fange problematiske tilstande inden de overhovedet når at opstå. Du kan for eksempel have ansatser til karies som ikke kan ses med det blotte øje.

Karies opstår som følge af syre skader på tænderne hvilket som oftest vil opstå når bakterier får mulighed for at bo og formere sig på tændernes emalje eller under tandkødets rand. En misfarvning, som kan indikere tilløb til karies, kan behandles på effektiv vis med en fluor pensling. Og den tand rensning som følger med et kontrol besøg udgør samtidig et yderst effektiv tiltag når det handler om forebyggelse af såvel karies som parodontose.

Lad din tandlæge behandle skader på tænderne

Skulle skaden være sket kan den til alt held behandles på lige så effektiv vis. Selv om forebyggelser er at foretrække vil du sagtens kunne få flotte og funktionelle tænder igennem selv om emaljen på en tand er gennemtæret af karies eller du har ødelagt en eller flere tænder i forbindelse med et traume.

Hvis det udelukkende er tandens krone som har lidt skade vil emaljen kunne repareres med en fyldning. Skulle kronen være så ødelagt at det ikke er forsvarlige at lappe den sammen med en fyldning kan tandlægen vælge at montere en kunstig tandkrone. Og skulle både tandens krone og rod være svært beskadigede vil et tandimplantat være løsningen.

Gå trygt til din lokale tandlæge i Næstved

Søger du en dygtig fast tandlæge i Næstved kan du med fordel vælge den velrenommerede klinik Tandlægerne Dickow & Lindkær – læs mere, og bestil tid til konsultation online på hjemmesiden dltand.dk.

Flere Nyheder