Blog om spil: Den bedste hest til hestevæddeløb

25 september 2018 Anders Lundtang Hansen
Blog om spil: Den bedste hest til hestevæddeløb

Når du begynder – eller måske har gjort det i mange år – at bette på heste til hestevæddeløb, så melder det samme spørgsmål sig igen og igen hos de mange deltagere, publikummer og kommentatorer: Hvilken hest vinder i dag?

Det spørgsmål har man nok diskuteret ved hvert væddeløb, der nogensinde har fundet sted, og trænerne og hesteejerne har gjort mange ting (og krumspring, nogle gange endda snydt) for at præsentere den bedste væddeløbshest til hver hestevæddeløb, der nu også foregår over nettet.

Der går ligefrem en nærmere strategi i at kunne have den bedste væddeløbshest til de mange hestevæddeløb, der foregår i Danmark. Sådan en væddeløbshest kan også være dyr at eje, hvorfor der mange gange skal flere ejere og investorer til at varetage en enkelt hest.

Selvfølgelig er hestens velvære højt prioriteret før, under og efter, at den skal indgå i et væddeløb, men selv lang tid før da er der måske blevet lagt en specifik strategi til at levere den bedste hest af sin slags på tværs af forskellige racer. Vi taler selvfølgelig om at avle den bedste hest til formålet at deltage i løb.

Og det er faktisk en disciplin, der har rødder langt tilbage – aller aner, om man vil – når det drejer sig om hestevæddeløb i Danmark. Man mener nemlig, at man kan trække tråde i stort set alle danske alvsheste tilbage til den engelske væddeløbshest, Messenger, der kom til landet England for så lang tid siden som år 1788.

Således skulle man kunne ane en smule af den i stort set alle danske heste, der siden er blevet avlet til væddeløb. Også i udlandet, specielt Frankrig og Rusland, har man store traditioner for at avle heste i en direkte linje med det formål at have den bedste til hestevæddeløb.

Dog er det altid godt som heste-better at have sin sunde fornuft med sig og høre nogle staldtips. Og så ved man jo aldrig hvad der sker ude på banen under løbet. 

Flere Nyheder